Winkelwagen

De 5 Voordelen Van Een Massage Gun!

De massage gun; de nieuwste innovatie op het gebied van spierherstel en een grote favoriet binnen de sportwereld. Liefhebbers zweren erbij en duizenden atleten, topsporters en de hedendaagse ‘fitfluencers’ kunnen niet meer zonder.

Maar wat maakt dit apparaat nou zo ontzettend geliefd?

Wij zochten het voor je uit en hebben de meest belangrijke voordelen verzameld in onze top 5!

Wat is een massage gun?

Een massage gun bestaat uit een handvat en een rond opzetstuk, dat in vibraties op en neer gaat en in zogenoemde ‘schoten’ druk in het lichaam verlicht. Zo ontstaat er een knedende werking net als bij een deep-tissue massage en worden jouw spieren tot diep in het weefsel losgemaakt.

Deze functionele gadget vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten (thank you USA!) en is door een chiropractor ontworpen om zijn rugblessure te kunnen behandelen. De uitvinding bracht hem zoveel baat dat hij het apparaat al snel wereldwijd aan de man bracht.  

Flash-forward naar 2020, waar zijn uitvinding geliefd is door ons allemaal en de wijde wereld van sport en fitness niets meer is zonder dit apparaat!

Top 5 voordelen

De massage gun is dan misschien vanuit professioneel oog ontstaan, maar is tegenwoordig ook onder topatleten, sporters en mensen met pijnklachten een veel toegepast apparaat. 

Kortgezegd is iedereen weg van deze nieuwe gadget, and this is why; 

1 Een positief effect op jouw slaapritme

Uit onderzoek blijkt dat een massage gun jou in 60 minuten dezelfde hoeveelheid lichaamsontspanning kan bieden die je normaalgesproken na 7 uur slaap ervaart! Het apparaat heeft zo een positief effect op jouw nachtrust en herstel; maar let wel op, want dit is zeker geen vervanging voor slaap.

2  Warming-up & herstel in één

De kloppende bewegingen verlichten het lichaam van spanning waardoor je spieren goed opgewarmd en los zijn vóór je begint met trainen. Bovendien wordt de bloedsomloop gestimuleerd en de vorming van melkzuur (de spierkramp boosdoener) juist tegengehouden, waardoor je spieren sneller herstellen en soepel aanvoelen.

3 Snellere spierontwikkeling

Een massage gun activeert de spieren, wat cruciaal is voor snelle groei en spierontwikkeling. 

Luie spieren zijn tijdens je training namelijk slecht bij de les en dus heeft al dat squatten geen tot weinig effect. Door je spieren te voor je work-out te activeren bevorder je die o zo belangrijke ‘mind-muscle connection’, waardoor je spieren weer werk verrichten en jij van optimale gains kunt genieten!

4 Pijnbestrijding 

Een massage gun verlicht spierspanningen en knopen waardoor je spieren zich ontspannen en losser aan zullen voelen, en jij je weer soepel kunt bewegen. Dit is niet alleen fijn wanneer je regelmatig traint, maar ook wanneer je last hebt van blessures of chronische pijn.

5 Strakkere lichaamsvormen

Draagt de massage gun dan bij aan vetverlies? Dat niet direct, maar wel aan een strakker silhout!

Al dat kneden en kloppen spreekt namelijk het onderhuids bindweefsel (fascie) aan, wat zich als een soort wetsuit wikkelt om je spieren, gewrichten en organen. Regelmatige gun massages houden dit natuurlijke ‘korset’ gezond en elastisch; dus worden de spieren strakker samengetrokken en oog jij een stuk slanker. 

Ready, set, shoot!

Ben jij nou net zo enthousiast geworden als wij? 

massage gun MUSCQLER

Neem dan vooral een kijkje binnen onze webshop en haal jouw eigen MUSCQLER massage gun in huis. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

18 − 7 =