Winkelwagen

De Typische Vooroordelen van CrossFit

CrossFit; de vooroordelen
Met een steeds groter wordende aanhang van die-hards en groeiende internationale populariteit twijfelt niemand er meer aan; CrossFit is here to stay. Maar deze veel geliefde sport vol afwisseling, uitdaging en intensiteit ontvangt veel meer dan alleen lof, want naarmate de sport groeit nemen ook de critici toe.

Welke ideeën doen zich over CrossFit de ronde en is er een kern van waarheid te vinden? Wij hebben de grootste vooroordelen en fabels voor je verzameld.

1 Iedereen raakt (zwaar) geblesseerd)

We zullen er geen doekjes om winden; CrossFit is inderdaad een blessuregevoelige sport, maar is dit eigenlijk alleen wanneer bewegingen niet goed worden uitgevoerd. Net als bij elke andere sport beschermt een goede techniek je bij al jouw bewegingen en is de kans op blessures pas groot wanneer je dit niet serieus neemt.

Veel oefeningen binnen deze sport vereisen een correcte uitvoering en kunnen dus zeker schadelijk zijn wanneer je je techniek niet goed aanpakt. Verreweg de meeste blessures komen dan ook voort uit een incorrecte uitvoering of door ‘haantjesgedrag’ gepaard met veel te zware gewichten.

Het klopt dan ook dat specialisten veel CrossFit fanaten op de operatietafel vinden, maar besef wel dat deze blessures voorkomen hadden kunnen worden door te trainen onder goede begeleiding.

De boosdoener is dus niet deze tak van sport zelf maar het verkeerd uitvoeren van technische bewegingen, en dat is nou precies waarom je in de Box met een professional traint!

2 CrossFit is te extreem

Start een clip van de CrossFit Games en één minuut zegt al genoeg; CrossFit is véél te moeilijk. Gelukkig is niets minder waar en geeft dit slechts een beeld van de topatleten en professionals.

Tussen The Games en de Box op de hoek zit qua niveau een wereld van verschil dus laat je niet afschrikken door die meesterlijke skills.
CrossFit draait juist om persoonlijke ontwikkeling, waarin je stap voor stap wordt begeleid in het aanleren van nieuwe bewegingen. Ja, een handstand push-up, zware deadlifts en squats horen soms bij een WOD, maar dit zijn slechts enkele onderdelen van de sport.

Gelukkig zijn er talloze oefeningen die je ook als beginner uit kunt voeren en zijn er bovendien ‘scaled-versies’ voor bijna alle oefeningen. Zo begin je bij een lichtere variant van dezelfde beweging en werk je langzaam toe naar een zwaardere oefening. CrossFit is dus veel toegankelijker dan je zou
denken en hoeft helemaal niet zo ‘heftig’ te zijn.

3 CrossFit is alleen voor beesten

Oké oké, CrossFit atleten zien er dan misschien vaak beestachtig uit maar vergeet niet dat ook zij ooit beginners waren. CrossFit is echt niet alleen geschikt voor mensen die al in shape zijn, maar voor iedereen die klaar is voor plezier en uitdaging. Bovendien zijn er in de Box allerlei type mensen
aanwezig en vind je veel meer dan alleen fitte goden en godinnen.

Wat bij CrossFit voorop staat is het aanpassen van de training naar iemand fitnessniveau zodat je gemakkelijk vanuit ieder level kunt instromen. Een waanzinnig fysiek is dus echt geen must maar juist
iets wat je ontwikkelen kunt.

Vergeet al die fabels en critici om je heen. Wil je weten hoe het er in de Box aan toe gaat? Just go for it!

Lees CrossFit & Blessures!
Volg ons op https://www.instagram.com/muscqler/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + zestien =