Winkelwagen

Behandelingen

Hoeveel kracht moet ik zetten bij een behandeling met de massage gun?

Dit ligt aan het doel van de behandeling. Door weinig kracht te zetten geef je vooral een oppervlakte massage op de huid. Dit is ideaal als jouw doel is om jouw spieren te laten ontspannen. Als het doel is om dieper in de spier te masseren mag je wat extra kracht zetten. De massage gun heeft een amplitude van 12mm bij normaal gebruik. Dit is ruim voldoende om dieper in de spier te masseren. 

Wat je doel ook is, een behandeling mag gevoelig zijn maar het mag geen pijn doen. Voel zelf goed aan wat je grens is of stuur ons een bericht voor gericht advies.

Hoe lang en hoe vaak mag je masseren op dezelfde plek?

Het wordt aangeraden op niet meer dan 5 minuten op één specifieke plek te masseren. Het wordt ook geadviseerd om niet meer dan 15 minuten achter elkaar één spier te behandelen. Gebruik de massage gun maximaal 2 keer per dag op dezelfde spier. 

Doet een behandeling met deze massage gun pijn?

Nee, een behandeling mag geen pijn doen. Het mag wél oncomfortabel aanvoelen. Op het moment dat een behandeling wordt ervaren als pijnlijk en/of als er een blauwe plek ontstaat wordt het geadviseerd om te stoppen met de massage.

Gaat spierpijn volledig weg na een massage?

Nee, spierpijn gaat in de meeste gevallen niet volledig weg na een massage. Een intensieve massage zorgt er wel voor dat de spierpijn verlicht omdat er zuurstofrijk bloed richting de spier gaat. Dit heeft een positieve invloed heeft op het reduceren van melkzuur. Met een juiste behandeling vooraf voorkom je wel heftige spierpijn. 

Voor welke spieren is de muscqler massage gun te gebruiken?

De massage gun is te gebruiken voor alle zichtbare spieren op het lichaam. Het wordt echter afgeraden om te masseren op plekken waar het bot geraakt kan worden, zoals op scheenbenen en op de schedel.

Gaan blessures over na een behandeling met de massage gun?

Ja, blessures zijn te behandelen met een massage gun. Hoe beter en professioneler de massage gun in gebruik genomen wordt hoe groter de kans dat de blessure goed behandeld wordt. Een juiste behandeling van een blessure kan er voor zorgen dat een blessure verdwijnt, er zijn een paar user cases te vinden op de website.

Updated on 23 april 2021