Winkelwagen

Belangrijkste voordelen

Wat is de voornaamste functie van de muscqler massage gun?

De voornaamste functie van een massage gun is om de bloedsomloop te bevorderen rondom de plek waar gemasseerd wordt. Zuurstofrijk bloed wordt naar deze plek op het lichaam gestuurd en dat zorgt ervoor dat melkzuur behandeld wordt. Hierdoor wordt eventuele spierpijn verlicht. 

Naast het preventief behandelen van spierpijn wordt de massage gun ook ingezet om krampen en blessures te behandelen. Dit wordt gedaan door de omliggende spier en/of het bindweefsel te masseren op de juiste snelheid. 

De spieren worden warm gemaakt voor én na een training; een warming up en een cooling down. Naast deze functies kan de massage gun ook ingezet worden om te ontspannen na een lange dag.


De massage gun bevordert de bloedsomloop, verlicht spierpijn, behandeld krampen en blessures en zorgt voor een ontspannen gevoel. 

Versnelt het gebruik van de muscqler massage gun mijn herstelproces?

Ja, een behandeling met de massage gun staat bekend als een van de beste manieren om te herstellen. 

Spierpijn kan je verminderen door de doorbloeding van je lichaam te verbeteren, voornamelijk op de plek waar de spierpijn het meest aanwezig is. Bloed is de geleider van alle bouwstoffen die je lichaam nodig heeft. 

Door jouw spieren de juiste behandeling te geven met de MUSCQLER massage gun stimuleer je de doorbloeding. Dit zorgt er dus voor dat er meer en sneller zuurstofrijk bloed door de desbetreffende spier wordt gepompt. Dit versnelt het herstelproces na een intensieve workout.

Verbetert mijn slaapkwaliteit na het gebruik van deze massage gun?

Ja, de slaapkwaliteit wordt verbeterd bij het gebruik van een massage gun.

De massage gun kan naast blessurepreventie en spierpijn behandeling ook ingezet worden voor relaxation. Mensen die last hebben van gespannen spieren, stress of zelfs hun slaapritme hebben baat bij de MUSCQLER massage gun.

Door de intensieve massage verlicht je de spierspanning zodat het lichaam zich beter ontspant. Dit is bijvoorbeeld bevorderlijk voor mensen die moeite hebben met in slaap komen.  

Uit onderzoek blijkt dat deze massage gun jou in 60 minuten dezelfde hoeveelheid lichaamsontspanning kan bieden die je normaalgesproken na 7 uur slaap ervaart! Het apparaat heeft zo een positief effect op jouw nachtrust en herstel.

Verbetert mijn mobiliteit na het gebruik van deze massage gun?

Ja, de massage gun verbetert de mobiliteit. Hoe mobieler het gewricht des te verder je in een bepaalde richting kan bewegen. Door de juiste behandeling met deze massage gun kan je jouw range of motion (ROM) verbeteren. Hierdoor kan jij je makkelijker en soepeler bewegen.  Zie wetenschappelijk onderzoek.

Mobiliteit wordt gevormd door flexibiliteit en kracht samen te voegen. Het doel van mobiliteit is om de oncomfortabele posities op te zoeken en je gewrichten stimuleren en te behandelen met de massage gun om de ROM te verbeteren.

Kan ik pijn bestrijden met deze massage gun?

Ja, een massage gun kan worden ingezet voor pijnbestrijding. Een massage gun verlicht spierspanningen en knopen waardoor je spieren ontspannen en losser aan zullen voelen en jij je weer soepel kunt bewegen. Dit is niet alleen fijn wanneer je regelmatig traint, maar ook wanneer je last hebt van blessures of chronische pijn.

Met het gebruik van een massage gun help je het zenuwstelsel ontspannen waardoor de zeurende pijn geen kans heeft om jouw dag te verpesten en weg zal trekken. 

Dit is precies wat de massage gun doet om het effectieve resultaat te geven: het systeem ertoe aanzetten sneller te handelen bij pijn. In feite is het vibreren van de massage gun de werkelijke activiteit die resultaat oplevert. 

Kan ik een massage gun gebruiken om strakkere lichaamsvormen te krijgen?

Ja, De massage gun draagt bij aan een strakker silhouet. Door de massage gun te gebruiken op de huid wordt het onderhuidse bindweefsel behandeld. Door het kneden en kloppen van de massage gun wordt de fascie, het laagje om je spieren, gewrichten en organen, gemasseerd.

Door regelmatig de fascie te behandelen blijft dit ‘natuurlijke korset’ gezond en elastisch. De spieren worden strakker samengetrokken en jij oogt een stuk gezonder en slanker.

Updated on 23 april 2021